Hva skal jeg studere etter videregående

Det er veldig forskjellig hvilke ønsker og behov ungdom har etter videregående. Voksenlivet venter og barnet ditt skal selv finne ut hvor veien går videre. Deres interessetest er for deg som skal søke videregående opplæring og som ønsker. Prøv interessetesten " Hva kan passe for deg? Noen går rett i jobb etter videregående, mens andre ønsker å jobbe en kortere periode før de starter med videre studier.

Hva skal jeg studere etter videregående

Det finnes mange alternativ for studier etter videregående. Uansett hva man velger å studere får man mulighet til å oppleve andre kulturer, lære eller.

Jeg sliter veldig med å velge hva jeg skal studere etter videregående. Jeg ønsker ikke å studere lengre enn 3år, i og med at jeg ønsker å komme meg fortest. Her finner du informasjon om mange yrker og studier. Mange blir overveldet av det. Du er ikke alene om å ikke vita hva man skal bli.

Hva skal jeg studere etter videregående

Etter videregående er det vanlig enten å begynne å jobbe, studere ved høgskole eller universitet eller gå folkehøgskole.

Endelig et friår – hva skal du finne på? Motivasjon – er du motivert til å studere ? Dette bør du tenke igjennom dersom du vurderer å droppe videre studier etter videregående skole. Det er vår, og jeg vet ikke helt hva jeg skal foreta meg etter vgs. Jeg vet hva jeg vil bli, og hvor jeg vil ta utdannelsen min. Jeg er ganske sikker på at jeg vil ta et friår etter Vgs for å reise, men ikke hva. Lurer du på hva realfag er og hvorfor fagene er så viktige?

Jeg går siste året på VGS nå, og er utrolig usikker på hva jeg skal gjøre etter dette siste året. De fleste finner ut at man fortsatt ikke vet hva man ønsker å bli. Valget man skal ta for utdanning etter videregående føles langt tyngre, og ikke minst viktigere. Jeg har alltid vært usikker på hva jeg skal utdanne meg til. Tar et år fri etter videregående, min sønn, reise rundt i verden og ser, opplever, du blir garantert. Færre tar utdanning etter avsluttet videregående opplæring. Opplæringen skal føre fram til studiekompetanse, yrkeskompetanse eller.

Det påvirker selvbildet, hva de har lyst på, hva de kan og hva de synes at de passer til. Usikker på hva du skal gjøre etter videregående ? Men nå planlegger jeg å studere statsvitenskap, ikke matte, etter. Men en dag slo det meg: Jeg visste ikke hva jeg skulle studere etter videregående. Men hva betyr egentlig aller mest for om du går videre på studier ved universiteter og høyskoler? Det var spørsmålet forskere stilte til elever ved videregående. Hva skal du studere etter videregående skole – hva skal du bli?

Her er noen punkter som vi fokuserer på i yrkes- og utdanningsveiledningen.